eu am chef.

ca sa stii..

vineri, februarie 01, 2008

El. I


Istoric vorbind, s-a nascut cu o deformatie a coloanei vertebrale, ceea ce il facea sa para un pic cocosat.

Fata lui aproape angelica, ochii androgini parca translucizi, parul portocaliu-roscat cam cum sunt felinarele de la Universitate, pistruii ce se intindeau de pe pometi pana pe varful nasului erau oarecum in contrast cu barba nerasa de vreo trei zile si cicatricea din coltul gurii ce taia buza superioara.

Da, astazi se sculase prea devreme, era 05:35, asa ca a iesit pe balcon sa-si fumeze ultimele trei tigari din pachetul ramas de aseara. Malboro rosu, in caz ca va intrebati. Iubea un singur lucru. Unul singur si aveti trei incercari. Nu, nu tigarile, nici alcoolul, nici maica-sa. Ci bricheta lui neagra, pe care o reincarca cu gaz cam in fiecare saptamana.

Bricheta o are din clasa a 7a, cand a si inceput sa fumeze ca un furnal.

Nu.

Bricheta o are din clasa a 7a, cand tatal lui a murit. "A fost impuscat" asa le spunea colegilor.

Statea aplecat pe geamul balconului si se uita in jos, iar prin ceata de februarie nu foarte densa, vazu o masina care a oprit in fata blocului lui si din ea a coborat tarfa de la 5. Masina a plecat, iar tarfa a intrat in bloc.

Cu ea si-a pierdut virginitatea. La 15 ani strigat-o de la balcon: "Adelaaa!" si ea a urcat pana la el, la 8. Pe atunci ii spunea Adela, dar acum e doar tarfa de la 5.

Chiar nu se poate abtine sa nu se gandeasca la porcariile vechi de 10 ani, fata de care, totusi, este total indiferent. Mai are o tigara si nu ezita sa si-o aprinda. Una dupa alta, una dupa alta.



S-a sinucis, de fapt. S-a spanzurat de galeria perdelei, nu s-a luptat cu nimeni, dar acum se simte prea bine sa-si reaminteasca. Pe langa o batista plina de sange, o cravata pe post de streang si niste bani, nu i-a ramas decat bricheta neagra din partea tatalui. Arunca mucul de tigara. I-au inghetat picioarele pe pardoseala de piatra de pe balcon.

Isi ia blugii, o camasa, se incalta, geaca, cheile de pe masa si pleaca.



E 6:15.
...

Un comentariu:

Etre spunea...

Auzi,,,,tu...tu asta strambu' baiatu!!!
Ai cumva un foc?