eu am chef.

ca sa stii..

marți, aprilie 13, 2010

Cateodata nu sunt amuzanta.

Am mai spus probabil ca-mi place la nebunie lumina soarelui la ora sase seara. Apa arata superb in lumina asta.
Nu exista cuvinte ieftine. Nicio combinatie de cuvinte nu este ieftina. Cuvintele sunt ca sunetele, ca mirosurile si culorile. Ia o foaie de hartie si un creion si lasa-ti mana sa curga pe foaie, mazgaleste orice.. ce-ti vine. De ce liniile drepte sau curbate frumos, ori ingrosate la capete, ori finut trasate sunt frumoase? Si mazgalitura ta, nu? Nu inteleg nimic. Ce-i cu ordinea asta? Ce inseamna estetic? Niste copaci aliniati sau aranjati in nu stiu ce schema sunt estetici. Vreau neordine, nu haos. Ma hranesc din haine puse una peste alta, aruncate in mijlocul camerei si cu chiloti peste ele. Imi plac creioanele jegoase cu varfuri tocite care murdaresc masa, peretele si suportul. Imi place sa te stiu pe tine departe. Unde nu-mi pot ajunge creioanele.

Alt lucru ce-am descoperit este ca n-am fost niciodata insetata de frumos. Degeaba ma crede taica-miu o artista din spirala Misa. Pacat. Nu am iubit decat noul. Pantofi urati din tineretile bunica-mii mi-au placut atat de mult si nu am putut gasi explicatie. Pentru ca nu am mai vazut pantofi ca aia.
In drum spre casa imi bag castile in urechi si fiecare miscare de pe strada, fiecare stalp, masina, acoperis sunt sunete din melodia mea. Si asa gasesc neordine in ordine si creez frumos.


Visez sa ma schimb. In ceea ce am visat dintotdeauna. Dar sunt sigura ca eu nu am corpul asta, ochii, gura si nici vocea pe care oricum nu mi-am perceput-o niciodata. Vreau sa cred ca fiecare miscare de pe strada, fiecare stalp, masina, acoperis au fost puse acolo special ca intr-o zi, cand voi trece pe langa ele, cu o melodie in casti, fiecare miscare de pe strada, fiecare stalp, masina, acoperis sa-i fie sunet.

3 comentarii:

Leyla spunea...

you just made me smile.

Matei spunea...

fain :)

Anonim spunea...

tu scrii tare deosebit...
pe cand un alt post ?te vad o fata implinita,chiar fericita.sper sa nu ma insel .
mai ast alte scrieri pe aici .